Facebook

Volg ons ook op

Agenda

22 sep 2019 - Venlo Verenigt

05 okt 2019 - Open Limburgse Korenfestival

05 okt 2019 - Avondconcert Limburgse Koordag

13 dec 2019 - Kaarsenfeest StevensweertNieuws


nieuws archief: 2019 / 2018 / 2017

24 december 2016 -

(Quint)

14 december 2016 -

Quint kijkt terug op een geslaagd kerstconcert. Sfeervol, bijzonder, mooi en geweldig zijn enkele reacties die na afloop bij het drankje in Central naar voren kwamen.
(Quint)

Quint wil alle bezoekers bedanken voor hun komst!

Komende week brengt Quint de Witte Steen in kerstsfeer en in januari staat een nieuwjaarconcert op het programma.

11 december 2016 - Kerstconcert Quint

Op zondag 11 december om 15u staat het kerstconcert gepland, taditioneel gehouden in de Joriskerk in Venlo.
Quint wordt net als bij het winnen van de titel Koor van het Jaar 2016 begeleid door Eline Hensels, jong, talentvol en sprankelend. Eline studeert sinds september in Londen aan de Royal Academy of Music en trakteert u op een aantal geweldige stukken. Kom dus zondag om 15u naar de Joriskerk!

(kerst)

08 december 2016 - Eline Hensels en Leon Dijkstra

Quint wordt komende zondag 11 december tijdens het kerstconcert begeleid door Leon Dijkstra op piano en Eline Hensel op Cello. Als pianist en organist is Leon Dijkstra actief in het begeleiden van solisten, koren en orkesten. Zondag speelt hij samen met Eline Hensels, studente van het conservatorium in Londen, enkele betoverende stukken.
Natuurlijk begeleiden beide topmusici ook Quint naast de a capella stukken waarop Quint u zal trakteren.

Na afloop nodigt Quint u uit, kom in kerstsfeer napraten bij cafe Central! Uw toegangskaart geeft recht op een consumtie.

01 november 2016 - Kerstconcert 11 december

Quint is hard aan het werk om een geweldig kerstconcert neer te zetten, natuurlijk muzikaal maar ook met wat extra's!
De voldende sponsors steunen Quint hierbij:
(sponsor)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

(sponsor kerstconcert 2016)

16 oktober 2016 - Familiedag Quint

Het weer was geweldig en de sfeer heerlijk relaxed! Dat de vogels niet wilden vliegen heeft de pret niet gedrukt, de Quint-familie heeft genoten.

(familiedag Quint)

29 september 2016 - Plus Benders steunt Quint!

Met de jaarlijkse Sponsoractie steunt Plus Benders de verenigingen in en om Venlo en Plus trapt de sponsoractie al eerder af!
Bewaart u uw actiezegeltjes voor Quint? Neem gerust contact op als Quint de zegeltjes bij u thuis even op mag halen! (http://www.vequint.nl/contact.php/)
Afgeven bij een van de leden mag natuurlijk ook!

(Plus Benders)

19 september 2016 - Open repetitie

21 september 20u De Haandert Tegelen

(open repetitie)

18 september 2016 - Ouverture actie

(Selfie!)

14 september 2016 - Ouverture Venlo

Na een geslaagd optreden bij het Viva Claasic Korenfesitival afgelopen zaterdag staat Quint komende zondag bij de Ouverture in de Joriskerk in Venlo. Er is een leuke actie gepland. Komt u om tien voor vier luisteren?

31 augustus 2016 - Spiegelzaal Radio4

Quint is weer begonnen...
Na een heerlijke vakantie is de eerste repetitie van Quint een feit. En wat voor een!
Meteen flink er tegenaan voor ons live optreden bij Radio4! Komende zondag 4 september zingt Quint om tien uur bij het programma 'Spiegelzaal' in het Concertgebouw Amsterdam.

Luister u mee? (http://www.radio4.nl/spiegelzaal/)

27 juli 2016 - Filmpje Quint op Facebook

Quint wenst iedereen een hele fijne zomer!

In september staat het concertgebouw, het Viva Classic Korenfestival, de Ouverture en een open repetitie op het programma. Genoeg om naar uit te kijken.
Kunt u zo lang niet wachten? Kijk dan naar een kort filmpje van Quint via deze link (Quint2016). Kijk dan onder 'video's'.

26 juni 2016 - Koor van het Jaar 2016!

(Nederlands Koor van het Jaar 2016!)
Het was zenuwslopend, geweldig, mooi en Quint is erg trots, Quint is Koor van het Jaar 2016!
Quint feliciteert Fusion met het geweldige optreden en de tweede plaats.

Esther Zaad, dirigente van Fusion en Quint, verdient een hele bloemenwinkel, ze is Dirigent van het jaar!
(Dirigent van het Jaar)

25 juni 2016 - De spanning loopt op...

Een interview op Omroep Venlo, eentje op L1 en de laatste repetitie zitten erop. Nu is het alleen zaak om morgen de trein niet te missen en ons uiterste best te doen voor het optreden op het Nedelands Koor Festival!
Quint zingt om 15:25u en rond 18u is de uitslag. Snel daarna zal op de site en op Facebook te zien zijn hoe Quint heeft gepresteerd. Spannend!

Duimt u voor ons?

25 juni 2016 - Quint live op het Nederlands Koorfestival!

Via deze link is Quint zondag 26 juni om 15:25 uur live volgen!


(Nederlands Koorfestival live)

De uitzending duurt de hele dag, u kunt natuurlijk ook alle andere koren zien optreden. Let vooral ook op Fusion om 16:25 uur, Fusion is een bevriend koor en staat ook onder leiding van Esther Zaad.

22 juni 2016 - Nederlands Koor Festival

Quint is er bijna klaar voor!
De laatste noten worden gekraakt om zondag top te gaan presteren op het Nederlands Koor Festival. Quint is daar een van de negen koren die in deze finale strijden om de titel Koor van het Jaar 2016 of een van de andere titels.
Quint probeert een link naar een livestream te plaatsen zodat u thuis kunt genieten van het optreden. Natuurlijk leest u hier en op Facebook over onze prestatie. Hou de site in de gaten!

18 juni 2016 - Try out Fusion en Quint

Vanavond gaat het gebeuren: het Try out concert met het concours programma voor het Nederlands Koor Festival door Fusion en Quint.
Daarnaast zullen beide koren ook enkele andere stukken ten gehore brengen.
Het wordt een mooi en gevarieerd programma.

Quint heeft er zin in en hoopt u te mogen begroeten in de Ontmoetingskerk, Emmaplein te Geleen. Aanvang 20.30 uur.

Graag tot vanavond.

18 juni 2016 - De beste koren van Limburg treden op!

Quint en Fusion staan in de landelijke finale van het Nederlands Koor Festival, maar een week eerder kunt u ze al zien en horen in Geleen!

Quint zingt een afwisselend repertoire van klassieke en lichte veelstemmige muziek onder leiding van Esther Zaad, niet toevallig ook de dirigente van Fusion.
Fusion is een vijftienkoppig gemengd zangensemble met een uitdagend en gevarieerd a capella repertoire, waarmee ze al vaker goede resultaten hebben behaald.

Het werk dat Quint en Fusion 26 juni in de strijd gooien tijdens het Nederlands Koor Festival, brengen zij zaterdag 18 juni tijdens een try out concert in de aanloop naar de finale. Daarnaast zullen ook nieuwe nummers te horen zijn.

Met medewerking van accordeonist Foppe Jacobi (Fusion) en celliste Eline Hensels (Quint)

Quint nodigt u van harte uit om op 18 juni om 20:30u aanwezig te zijn bij het concert in de Ontmoetingskerk, Emmaplein 50 in Geleen.
In verband met het aantal beschikbare plaatsen wordt u verzocht van tevoren te reserveren. Dit kan via koorfusion@hotmail.com

18 mei 2016 - Concert PERCUVOCA uitgesteld

(uitgesteld!)

Doordat de leden van het Limburgs Percussie Collectief allen spelen in binnen- en buitenlandse orkesten hebben zij daar uiteraard hun verplichtingen. In enkele van die orkesten zijn onlangs planningswijzigingen doorgevoerd, waardoor de afgesproken repetities met Kamerkoor Maastricht slechts gedeeltelijk doorgang zouden kunnen vinden. Omdat het onmogelijk is gebleken daarvoor op korte termijn alternatieven te vinden hebben Ludo Claesen en Kamerkoor Maastricht besloten de concerten in Maastricht en Tegelen nu niet door te laten gaan.

Quint betreurt deze keuze ten zeerste.

Kamerkoor Maastricht gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden in het seizoen 2016-2017 en Quint houdt u natuurlijk op de hoogte.
Het eerstvolgende concert van Quint is op 18 juni om 20:30u in de ontmoetingskerk in Geleen.

13 februari 2016 - Nederlands Koorfestival

De finale van het Nederlands Koor Festival vindt plaats op zondag 26 juni 2016 in de schitterende Polar Zaal in de Jaarbeurs Utrecht, in het kader van het Festival Bombarie. En Quint is er natuurlijk bij!
Wilt u niet naar Utrecht maar wel meegenieten? Waarschijnlijk laat Quint zich horen op 18 juni. Hou deze datum alvast vrij, meer informatie volgt.

13 januari 2016 - Jubileumconcert Weerter Mannenkoor

Zaterdag 16 januari zal het Franciscushuis in Weert in het teken staan van het Nieuwjaarsconcert van het Weerter Mannenkoor. Met dit sprankelende concert wordt het jubileumjaar van het koor ingeluid.
Quint zal zich van zijn beste kant laten zien met frisse stukken en zingt ook samen met het Weerter Mannenkoor. TenToon maakt het plaatje compleet.