Facebook

Volg ons ook op

Agenda

17 jun 2023 - Quint & Cantate

18 jun 2023 - Grenzgold Kaldenkirchener Kult

04 nov 2023 - Klankkleur Festival

05 nov 2023 - Klankkleur FestivalDirigente

Esther Zaad, Dirigent van het Jaar 2016!

De dirigente waar Quint trots op is, studeerde aan het Maastrichts Conservatorium waar zij het diploma koordirectie behaalde bij Jos Besselink. Bij Tonie Ehlen behaalde Esther de diploma's docerend en uitvoerend musicus piano. Momenteel is Esther werkzaam als pianodocente aan de SCHUNCK* Muziekschool te Heerlen, als freelance begeleidster van solisten en koren en als dirigente van Vocal Group Fusion uit Sittard, Vrouwenkoor Thorensis uit Thorn en natuurlijk van Quint.

Al enkele jaren wordt Esther door de Vereniging Nederlandse Koren (VNK) afdeling Limburg als dirigente en begeleidster uitgenodigd voor de jaarlijkse Dag van de Koormuziek.

Esther werd vier maal algeheel winnaar van het Limburgs Korenfestival. In 2002 met Thorensis, in 2008 en 2015 met Fusion en in 2018 met Quint. In 2019 werd zij bij zowel Quint als Fusion beloond met de titel ‘Excellent koor’ op het Limburgs Korenfestival. In 2013 promoveerde de dirigente met Fusion naar de Topklasse tijdens het BALK Vocal Light TOPfestival in de Doelen in Rotterdam en werd in 2015 tweede in deze hoogste klasse! Met Quint behaalde de dirigente tijdens de eerste deelname aan het BALK Vocal Light TOPfestival editie 2015 een tweede plaats in de tweede klasse 'grote vocal groups' met eervolle vermelding en promotie naar de eerste klasse.

In 2014 was Esther met Quint, Fusion en Thorensis topleverancier van de finale van het Nederlands Koorfestival in Haarlem, in de finale was plaats voor slechts 16 koren.

Tijdens de finale van het Nederlands KoorFestival in de Jaarbeurs in Utrecht kreeg zij deze prijs en werd zij met Fusion tweede. Met Quint werd zij eerste, Koor van het Jaar 2016! In 2018 behaalde Esther met Fusion de derde plaats op het Nederlands Koorfestival. In 2019 won Esther met Quint ‘goud’ bij het Interkultur koorfestival in Maastricht.

Wil je nog meer weten over Esther Zaad, bezoek dan haar website