Facebook

Volg ons ook op

Agenda

30 jun 2024 - Gluren bij de Buren

30 jun 2024 - Gluren bij de Buren

27 okt 2024 - Venlona Proms

10 nov 2024 - Limburgse KorendagInfo

Quint: Inspiratiekoor 2023

Quint is een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een frisse uitstraling en een groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer. Quint behaalde in november 2022 een eerste prijs met onderscheiding in afdeling A op het VNK-L Klankkleur festival en werd daarmee Inspiratiekoor van VNK-L!

Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste vrouwen tussen 30 en 50 jaar afkomstig uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 onder de professionele leiding van Esther Zaad. Bij Quint is het belangrijk dat naast het harde werken ook veel ruimte is voor gezelligheid en ontspanning, lid zijn van Quint voelt als een warm bad.

Quint streeft naar doorontwikkeling in kwaliteit en diversiteit. Quint blijft op hoog niveau en op inspirerende wijze binnen en buiten de Nederlandse koorwereld zingen met een afwisselend repertoire en regie. Als Inspiratiekoor bouwt Quint verder aan de toekomst.

Historie

In 1999 is Quint opgericht door Wim van Gardingen die voor zijn verdiensten als dirigent eind 2015 een lintje als Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg. Sinds 2010 staat Quint onder de professionele leiding van Esther Zaad.

Quint houdt van een gevarieerd repertoire en zingt zowel klassieke als lichte muziek. Het koor heeft een drukke concertagenda en wordt in de regio regelmatig als gastkoor gevraagd. Ook heeft Quint gedurende de afgelopen jaren regelmatig korenfestivals bezocht. Tijdens het Limburgs Korenfestival 2013 werd Quint derde. Quint behaalde een eerste prijs met lof der jury en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale van het Nederlands Koorfestival te Haarlem. In 2014 werd Quint zesde op dit Nederlands Koor Festival.

Quint veroverde in het najaar van 2015 opnieuw een eerste prijs met lof van de jury op het Open Limburgs Korenfestival en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het Nederlands Koorfestival in 2016. In dezelfde maand nam Quint voor het eerst deel aan het BALK vocal light TOPfestival in de Doelen in Rotterdam en werd tweede in de tweede klasse, met een eervolle vermelding en promotie naar de eerste klasse. Quint vulde het klassieke repertoire aan met lichte muziek en werd hiervoor op dit BALK TOPfestival meteen geëerd.

In juni 2016 was de finale van het Nederlands Koor Festival in de Jaarbeurs in Utrecht en werd Quint eerste! Hiermee is Quint Nederlands Koor van het Jaar 2016. Quint werd geroemd om het mooie zingen en de spontaniteit. De jury vond het een prachtige en zeker ook technische prestatie in lastig repertoire. De laatste woorden van de juryvoorzitter: “muzikaal en technisch een heel erg goed koor”. Naast deze topprestatie werd Quints dirigente Esther Zaad op dit festival uitgeroepen tot Dirigent van het Jaar en werd zij met Fusion tweede.

Op 7 oktober 2018 nam Quint opnieuw deel aan de Open Limburgse Korendagen. Quint werd uitgeroepen tot beste Middelgroot koor en werd overall winnar van het festival met 281,5 punten, een 9,4! Quint werd daarmee Limburgs Koor van het Jaar 2018. In 2019 won Quint ‘goud’ bij het Interkultur koorfestival in Maastricht. In datzelfde jaar veroverde Quint op het Open Limburgs Korenfestival met 270 punten de titel ‘Excellent koor’. Hard werken vermengd met veel gezelligheid bracht Quint tot plaatsing voor de World Choir Games 2020.

Na de corona pandemie liet Quint zich vol enthousiasme weer zien op het hoogste podium met een eerste prijs met onderscheiding in afdeling A op het VNK-L Klankkleur festival, Quint is ‘Inspiratiekoor 2023’.

Quint, inspiratiekoor van VNK-L, een koor met passie voor koorzang dat deze passie graag deelt met zijn publiek.

Quint repeteert op woensdagavond van acht tot tien uur in cc De Haandert in Tegelen. Interesse om een keer mee te doen? Neem dan contact op met een van de leden of via quint.venlo@gmail.com (of kijk bij contact op deze site als je liever belt of een contactformulier invult.)