Facebook

Volg ons ook op

Agenda

13 dec 2019 - Kaarsenfeest Stevensweert

14 dec 2019 - Winterconcert

15 dec 2019 - Kerstconcert

12 jan 2020 - Nieuwjaar fanfare EendrachtInfo

Quint: Limburgs Koor van het Jaar 2018

Quint is een koor dat de lat hoog legt en onderscheidend is door een mix van klassieke en lichte muziek. Het koor zet met een jonge uitstraling en een groot saamhorigheidsgevoel een verrassende presentatie neer.

Quint bestaat uit een twintigtal enthousiaste jonge vrouwen afkomstig uit de wijde omstreken van Venlo en staat sinds 2010 onder de professionele leiding van Esther Zaad.

Bij Quint is het belangrijk dat naast het harde werken ook veel ruimte is voor gezelligheid en ontspanning, lid zijn van Quint voelt als een warm bad. Het door Quint georganiseerde minifestival Quint verbindt bij Chateau de Raay in 2017 liet in een heel ontspannen sfeer op een erg mooie lentedag de verbinding van Limburgse Winnaars zien. In 2018 werd Quint verbindt opgevolgd door Quint serveert. In dit Menu Musicale werd de luisteraar op een verrassende manier getrakteerd op jong talent, ervaren koorzangers en een sprankelend Quint.

Quint streeft naar doorontwikkeling in kwaliteit en diversiteit. Quint blijft op hoog niveau en op inspirerende wijze binnen (en buiten) de Nederlandse koorwereld zingen met een afwisselend repertoire en regie.

In 1999 is het koor opgericht door Wim van Gardingen die voor zijn verdiensten als dirigent eind 2015 een lintje heeft gekregen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 2010 staat Quint onder de professionele leiding van Esther Zaad. Quint houdt van een gevarieerd repertoire en zingt zowel klassieke als lichte muziek. Het koor heeft een drukke concertagenda en wordt in de regio regelmatig als gastkoor gevraagd. Ook heeft Quint gedurende de afgelopen jaren regelmatig korenfestivals bezocht. Tijdens het Limburgs Korenfestival 2013 werd Quint derde. Quint behaalde een eerste prijs met lof der jury en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale van het Nederlands Koorfestival te Haarlem. In 2014 werd Quint zesde op dit Nederlands Koor Festival!

Quint veroverde in het najaar van 2015 opnieuw een eerste prijs met lof van de jury op het Open Limburgs Korenfestival en plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het Nederlands Koorfestival in 2016. In dezelfde maand nam Quint voor het eerst deel aan het BALK vocal light TOPfestival in de Doelen in Rotterdam en werd tweede in de tweede klasse, met een eervolle vermelding en promotie naar de eerste klasse. Quint heeft het klassieke repertoire aangevuld met lichte muziek en werd hiervoor op dit BALK TOPfestival meteen geƫerd.

In juni 2016 was de finale van het Nederlands Koor Festival in de Jaarbeurs in Utrecht en werd Quint eerste! Hiermee is Quint Koor van het Jaar 2016. Quint werd geroemd om het mooie zingen en de spontaniteit. De jury vond het een prachtige en zeker ook technische prestatie in lastig repertoire. De laatste woorden van de juryvoorzitter: muzikaal en technisch een heel erg goed koor. Naast deze topprestatie werd Quints dirigente Esther Zaad op dit festival uitgeroepen tot Dirigent van het Jaar en werd zij met Fusion tweede.

Als Koor van het Jaar bouwt Quint verder aan de toekomst. Een combinatie van klassieke en lichte muziek op hoog niveau is het uitgangspunt. Hard werken wordt vermengd met veel gezelligheid.

Op 7 oktober 2018 nam Quint opnieuw deel aan de Open Limburgse Korendagen. Quint werd uitgeroepen tot beste Middelgroot koor en werd overall winnar van het festival met 281,5 punten, een 9,4! Quint is daarmee Limburgs Koor van het Jaar 2018!

Quint, een koor met passie voor koorzang dat deze passie graag deelt met zijn publiek, repeteert op woensdagavond van acht tot tien uur in cc De Haandert in Tegelen. Interesse om een keer mee te doen? Neem dan contact op met een van de leden of via quint.venlo@gmail.com (of kijk bij contact op deze site als je liever belt.)